Osmidigt

Nu vill jag ta en liten stund av er tid och lära er hur ni blir lite smidigare människor i vardagen. Hur ni glider in bland en grupp människor som en varm kniv genom smör, istället för att dunka era socialt missanpassade huvuden i en betongvägg upprepade gånger.

Se detta som läxa nummer 1)

Om vi utgår från att de flesta av er är rövhål - vilket för det mesta är en ofrånkomlig sanning som ständigt gör sig påmind - kan vi dra slutsatsen att ni vid ett eller annat tillfälle roat er med att snacka skit om någon bakom dennes rygg. Föreställ er nu att ni har placerat ert enorma rövhåll på en stol, runt ett bord, tillsammans med en grupp andra människor i ett väldigt blandat sällskap. Offret i fråga ursäktar sig och går på toaletten och du kan inte hålla dig längre.

Plötsligt sitter alla vid bordet upp till öronen i ditt skitsnack och vet inte riktigt vad de ska göra med detta. Några skrattar, andra byter samtalsämne medan vissa kollar på varandra med frågande blickar. Tills det visar sig en person vid bordet känner offret som du precis avlastad en kaskad av verbala fekalier på.

Rent socialt är detta lika osmidigt som att skjuta sig själv i foten, framförallt är det en katastrof för ditt personliga varumärke. Du blir omdelbart känd som personen som man-inte-riktigt-vet-vad-han-säger-om-ens-mamma-medan-man-är-på-toaletten. Är det å andra sidan en stor glugg i din övertandsrad du eftersträvar är du helt på rätt spår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0