"Jag ska bara ut och sola lite"

 


Operation Beardface

Jag är en ganska uttråkad människa nu för tiden. Tror att jag överskattade min fantasti en aning, jag är inte så förbannat påhittig trots allt.

Ett par experiment har jag i alla fall genomfört. En serie fruktlösa experiment vars fullföljande inte har lett till mer än en mild lindring för den rastlöshet som tar upp hela min tillvaro.

Idag inleder jag ett nytt experiment. Operation Beardface, kallar jag det. Scrubs ni vet? Dr. Beardfacé. Äh, skitsamma.

Det går ut på att undersöka hur lång tid det tar innan folk börjar klaga på att jag har slutat raka mig. Mina pengar är på tre veckor. Om man inte räknar polisongerna, Fröken Svår kommer att börja hacka på dem redan efter dag 6. Lyckligtvis är hon utomlands, för stunden.

God morgon!

Klockan är 17:55 och jag har precis blivit väckt av att det ringer på dörren. Linus har kommit att hämta sin mobiltelefon ur min "Lost and found" från den senaste av en lång rad bastufester.

Min dygnsrytm är precis lika förstörd som tidigare.

Jag knäppte på datorn och tog med mig en kaka från skrivbordet innan jag gick ut för att leta efter frukost. Ständigt dessa kakor, varför? Det är ett mirakel att jag inte väger mer än vad jag gör. Men ge mig ett år på denna kakdiet så är jag nog lika smällfet som en tullarbetare på Frihamnen.

Så jag stod där framför kylskåpet och funderade kring ingredienser till en omelette. Jag insåg på ett ganska tidigt stadium i mitt vinglande och velande att allt annat bleknar i jämförelse med denna kaka. "Nä. Vet ni vad?", sa jag samtidigt som kylskåpsdörren gick igen och jag lämnade köket.

Nu sitter jag här med mina kakor igen, utan omelette. Och det är, som vanligt, en ganska sorglig syn.


Har ni träffat mina kompisar Jack och Morgan?

MMS

Ni skulle älska dem.


Nu jävlar!

MMS

Nu jävlar tar vi den här onsdagen ända in i kaklet!


Vila i frid, Lars Högberg

Du var en av de gladaste, ärligaste och mest rakryggade människor jag någonsin haft privilegiet att möta här i livet.




This is the end
Your journey's over, night descends
Below... Into the abyss
Farewell, my friend, you will be missed

Lower the flags
A good man has passed
He has reached the last of frontiers
Lower the flags
Down to half-mast
For again the world has taken a turn for the worse

He's gone, he is dead
Six feet of earth upon his head
Now lay your wreaths
Upon the one who lies beneath

Although you're gone
In memories you shall live on
Asleep... In peace now rest
The weight of the world is off your chest

Lower the flags
A good man has passed
He has reached the last of frontiers
Lower the flags
Down to half-mast
For again the world has taken a turn for the worse

That mourning light I'll always remember
And these August nights; cold as December

Lower the flags
A good man has passed
He has reached the last of frontiers
Lower the flags
Down to half-mast
For again the world has taken a turn for the worse

Tag chansen

Nu blir det en morgonpromenad till McDonalds i västberga, lunchdags för min del. Det är folk i huset iigen och jag kan inte gärna börja smälla i skåp och leva rövare i köket klockan fem på morgonen.

Sedan gör vi såhär, att ni ringer mig när ni vaknar. Vem som helst. Alla som har mitt nummer vet jag är bra och trevliga människor. Den som ringer mig först bjuder jag på... Ja, det får väl bli er lunch och min middag, antar jag. För nu börjar bli förbannat uttråkad.

Det är lite som en kontaktannons det här. Ensam jätte söker kompanion. Vad får ni ut av det? Ja, har ni inte ens lite roligt har ni alla fall fått en gratis lunch.

Jag sysslar med hyckleri

Jag vet inte om klockan snart är fyra på natten eller snart fyra på morgonen. Det går inte riktigt att sätta fingret på, det är något slags mellanting. Det är liksom lite halvljust ute fastän att solen inte alls syns till. Det är odefinierbart.

I övrigt har jag lyckats med en legendarisk dygnsrytms-vändning. Idag vaknade jag klockan sju, och när jag säger klockan sju menar jag klockan 19.00. Hur som helst ligger alla och sover just nu, det finns inte ens en halvintressant människa att prata med. Istället sitter jag och går igenom internet-favoriterna, men jag tar inte del av innehållet. Jag går in på en sajt, scrollar snabbt ned till botten och byter sajt. Jag ser men jag tar inte in.

Kanske är det för att det alltid tycks hända väldigt lite i världen efter högtider. Tiden verkar gå lite långsammare. Kanske är det för att alla bloggar jag läser är väldigt ouppdaterade. Folk ligger och sover och jag vet inte vad som har hänt i deras liv, varför bloggar de inte? Jag får en orolig känsla i magen, det är väldigt frustrerande. Känner mig nästan lite som en stalker. Vad gjorde Albin Olsson i måndags? Emil skulle ju förlova sig, hur gick det med det? Jag har ingen aning. Framförallt är det inget som har skrivit något om midsommar, en högtid jag är väldigt trött på egentligen. Det känns som en ursäkt. En ursäkt för alla som egentligen är lite för vuxna för att festa som vanligt folk att bli riktigt Jesus-kristus-fulla. Det är okej, liksom.

Jag känner hur jag börjar tappa tråden i det här inlägget, om det någonsin fanns någon. Let's wrap it up.

Sen kollade jag på min egen blogg, ett fantasilöst bakig-inlägg och ett litet experiment jag håller på med. Det är vad jag har åstadkommit på över en vecka. Kanske sitter det någon människa någonstans i Sverige och är lika frustrerad på mig. Men det är sant, jag har alltid varit lite av en hycklare, när det passar.

Hah, du missade det!

"Vad missade jag?", undrar du. "Det tänker jag inte berätta för dig, för du har redan missat det", svarar jag.

Och det där kommer att gnaga på dig. Kanske står du och steker ägg en morgon, många år från nu. Helt plötsligt rasar du inombords, skriker "VARFÖR KAN HAN INTE BARA BERÄTTA VAD DET VAR JAG MISSADE!?" och sliter av dig håret. Och så tar du ett ägg och kastar det rakt in i en snurrande taktfläkt.

Sedan står du där med en tom äggförpackning i en kletig lägenhet och känner dig precis lika tom inuti.

Den stora bloggkoman


MMS

 

Samtidigt som jag inte har något vettigt alls att skriva vill jag få ner ett par rader.

 

Det jag kan säga är väl att när jag ser på alla mina tomma flaskor tänker jag att jag måste ha bjudit bort väldigt mycket sprit. Jävligt mycket sprit. Och mat. Mitt kylskåp är återigen en torftig och fruktlös öken.

 

Känner att jag borde gå och handla mat men tycker inte att jag har råd med det. Konstigt hur man prioriterar ibland, eller hur? Jag är väldigt dålig på att bo ensam. Däremot finns senapssill och ost kvar. Tänker att jag kan leva på det ett tag.

 

Hur är det med er då? Haft en bra midsommar?

God morgon!

Vi gör en kopp choklad till frukost, det var länge sen! Och så tar vi en stor kopp. Vaför inte? Det ryms mer choklad i en stor kopp.

MMS

 

Det mesta tycks ha överlevt denna syndaflod som svepte över mitt skrivbord. Utom min inloggningsdosa till banken. Och boken The Wheel Of Time, som strök med i vad jag antar att vi får kalla ett efterskalv, i form av en marmeladsmörgås. "Helvete!", skrek jag till när katastrofen var ett faktum, och marmeladsmackan flög ur handen av bara farten. Boken hade aldrig en chans.

Dagen kan börja!


Svar från Kim

MMS

- Klart man hör av sig:)


Den där måste ha flugit rakt förbi honom. Swisch sa det bara när han öppnade MMS:et och så hade mitt skämt flugit förbi helt obemärkt. Kanske trodde han att jag vinkade, lilla Kim?

MMS-hälsning till Kim



- Kul att du hör av dig. Hoppas du har det bra och vädret är fortsatt fint. Skål!

Bildhälsning från Kim i Österrike

Skål från salzburgB-)

- Skål från Salzburg!

Fler fiffiga prylar


MMS

 

Kanske har ni frågat er hur jag pumpar ut alla dessa inlägg om jag ligger på sjukhuset. Det, mina vänner, är tack vare teknikens under. Den där lilla makapären är ensam ansvarig för all kommunikation jag lyckas upprätthålla med omvärlden. Det är tack vare den som jag kan skriva och lägga upp detta inlägg till exemepel.

Nu vet ni det också.


"Doktorn väntar på dig"

Nytt prov på en ny avdelning, jag anmäler mig i receptionen och sköterskan ber mig sitta ned men försäkrar mig om att doktorn väntar på mig.

MMS



Det där har jag aldrig förstått. I väntrummet sitter jag. Bakom någon dörr längre ned i korridoren sitter doktorn och väntar på mig. Sådär sitter vi en stund, och väntar på varandra.

Kanske tänkte hon säga att han "väntar mig", inom en överskådlig framtid.

Istället förställer jag mig hur han sitter där, väldigt abstinent. Han har prover att göra, liv att rädda, men just nu kan han inte göra någonting. Han väntar på mig. Fram och tillbaka går han i det lilla provrummet, plötsligt stannar han upp. Han hör fotsteg i korridoren. Fotstegen fortsätter förbi rummet där han väntar. Han drar ett djupt andetag, lägger händerna på huvudet och andas ut med en suck. Sen fortsätter han att gå, fram och tillbaka, i väntan på mig.

Saker jag inte har saknat med sjukan 3:

Att rullas iväg för provtagning mitt i maten.

Hon verkade lite trött, lilla Jenny. Inte riktigt på humör för min torra humor:

Jenny: De ska kolla med ditt hjärta med ultraljud nu.
Jag: Nu?
Jenny: Vi sparar mat till dig.
Jag: Okej, vart går jag?
Jenny: Jag kör dig dit i den här rullstolen. Eftersom att du är så lång blir det väldigt svårt för mig att ta emot dig om du ramlar.
Jag: Har ni lagt ut snubbeltråd?
(tystnad)
Jenny: Nej, det har hänt att patienter som legat i sängen i flera veckor har svimmat.
Jag: Jaha, okej då.

Och så åkte vi dit och konstaterade att jag har ett "vackert hjärta". Det måste ju vara lite positivt ändå. Väldigt surrealistiskt att ligga där och se sitt eget hjärta slå i realtid, måste jag säga.

När jag kom ut syntes inte Jenny till så jag passade på att gå hela den långa korridoren tillbaka till dagrummet. Vilken liten busråtta jag är.

06:30 - God morgon

Jenny heter jag, är du stickrädd?


Självömkan. Får man känna så ibland?

Jag tänkte göra något jag aldrig gjort förut, bjuda ett personligt inlägg ur min dagbok.

"Jag är 19 år gammal och ligger på SÖS hjärtavdelning. Det finns ingen annan inlagd här som inte har upplevt minst ett världskrig.

Måste prata med chefen. Sjukskrivning i 4-6 veckor rekommenderar de, han kommer att bli galen. Det har jag varken tid eller lust med det dessutom, jag har redan för många sjukdagar.

Innan förra sommaren hade jag aldrig spenderat en natt på sjukhuset annat än när jag var mycket liten och fick hjärnskakning och gipsade någon arm. Jag var oförstörbar. Nu har jag tappat räkningen, men jag är inne på min 40-50:e dag på sjukhuset det senaste året. Vad har hänt?

Känner mig så förbannad ömtålig. Varför går jag sönder hela tiden? Läkarna har i alla fall inget svar. "Det kan drabba unga killar som idrottar när de är förkylda eller har en infektion i kroppen." Det har jag ju precis hela tiden, det duger inte. Jag tänker inte sluta träna för det.

Imorgon får jag åka hem i alla fall, låter det som. Åka hem och ta det "jävligt lugnt", i den benämning att jag inte ens ska springa till bussen på morgonen. Inte bli andfådd, inte lyfta tungt.

Börja göra en lista med saker som du blir andfådd av. Du borde inte komma längre än till punkt nummer tre innan du inser ett problem.

Jag avskyr det här stället, inte för att jag behandlas dåligt eller så. Snarare tvärtom, jag känner mig som hemma här och det är något som är väldigt fel i det. Jag känner mig som hemma och jag hatar det.


MMS

Jag är 19 år gammal och ligger på SÖS hjärtavdelning. Vi ses imorgon världen, god natt."


Saker jag inte har saknat med sjukan 2:

MMS


Att väckas mitt i natten av att de lägger in nya, snarkande, patienter som håller mig vaken .


Från ett tidigare inlägg:

"Stör jag? Det gör jag nästan alltid, på något sätt. Oftast blir ni ju skräckslagna när jag kommer. Det är klart det. Ni blir ju plötsligt medvetna om den naturligaste saken i världen, att livet är utmätt. Hela er tillvaro ställs plötsligt på sin spets - där den egentligen alltid borde vara. Jag menar, ni lever ju alla bara en tumör från döden, trots allt. Och ändå så jagar ni genom livet som om ni var rädda att ni inte skulle hinna dö. Det hinner ni, det lovar jag.

Men, hinner ni leva? Ni får förlåta mig men - ni verkar så vilsna ibland - som om ni inte riktigt visste vad det är ni saknar så förtvivlat; tills jag knackar på, då blir livet plötsligt väldigt viktigt. Varenda sekund skall tas tillvara. Ett andetag är ett himmelrike. Varje soluppgång är unik. Och alla futtiga småsaker som varit så viktiga betyder plötsligt ingenting. Som om jag - hade öppnat en dörr till livet. Varför har ni inte öppnat den själva?

Ibland knackar jag på lite för tidigt, det vet jag. Men det borde ju vara en väckarklocka för er andra. Och ibland drar jag mig tillbaka, självmant, och ger er en stund till. Och det... glömmer ni aldrig. Egentligen skulle jag kanske sätta mig en stunds hos er alla där ute, bara för att se vad som händer. Jag skulle kanske göra er en tjänst, vem vet?"



Nu knackar det på dörren, jag öppnar och ser honom i vitögat, stå där. Han bara kollar på mig, säger ingenting. Jag undrar vad han vill. Tänker han komma in eller tänker han dra sig tillbaka, självmant?

Vilken lattjo liten pryl

MMS


Här har vi den rackaren, vilken förbannat rolig liten apparat. Den styr allt. Jag undrar om den inte kan fixa en kopp kaffe till mig också.


Stämningen är mycket orolig

MMS


Mitt största problem just nu tycks vara att jag inte har listat ut hur man ställer in ryggstödet på sängen. Den här spaken skulle jag absolut inte ha dragit i. Den verkar ha startat någon slags självförstöringssekvens. Läget är kritiskt.


"No drugs mon, I just like to smoke da weed"

MMS


Här ser ni Jamaicanen, som jag kallar honom. Mannen som röker gräs ute på sjukhusbalkongen men tackar nej till smärtstillande för att han inte gillar droger. Han är lite av en rebell, denna jamaican. Och tydligen en riktigt jäkel på backgammon.


Saker jag har saknat med sjukan 1:

MMS


Frukostbuffén. En jamaican som har legat här i flera veckor går fram till en sjuksköterska och börjar med mycket bruten engelska förklara att de borde servera en mer variabel frukost. "Same damn ting every day mon. Same ting!"

Sist jag låg på sjukan en längre tid, vilket vara Juli-Augusti förra året fick jag inte äta alls. Dropp i form av en vit gegga rakt in i hjärtat var det som gällde. 1700 smaklösa kalorier om dagen. Somliga vet inte hur bra de har det. Detta, mina vänner. Detta är lyx.


Saker jag inte har saknat med sjukan 1:

MMS


Maten. Microvågsungsbakad lasagne på italienskt vis, nästan i alla fall. På något vänster har de lyckats bränna kanterna samtidigt som de lämnat mitten av lasagnen stenhård och djupfryst. Mycket imponerande bedrift egentligen, när man tänker på det.


Vad vill kineserna?

De har ringt mig flera gånger under dagen. Tror att de har kommit till någon helt annan förmodligen. De pratar snabbt och oavbrutet på kinesiska trots mina försök att förklara att jag inte förstår ett ord. Vet inte riktigt hur jag ska tackla det här, de låter så förtvivlade och uppförda på samma gång. Jag är oförmögen att hjälpa dem, jag känner mig maktlös.


You wanna waste my time? Okay.

Det stod en man på gatan utanför och pratade i telefon, han såg mycket upprörd ut. Jag funderade på om jag skulle gå och släppa in honom. Jag avstod. Hans huvud rörde sig upp och ned i samma takt som hans käkar malde sönder ett stackars tuggummi. Efter ett några minuters vilt gestikulerande vände han sig mot mig och slet upp dörren, som till min vetskap, alltid är låst.

Det var väldigt mycket Al Pacino i Scarface över den här mannen, hans kroppsspråk i sig räckte för att göra mig orolig. Jag kände att det var viktigt att göra denna man till lags. Det kändes livsviktigt. Han talade kort och konsist, inte oartigt. Men på ett sätt som talade om för mig att han hade viktigare, kanske lite mer olagliga, ärenden att uträtta. Och att han inte tänkte låta mig sinka honom.

"Bien gracias", sa han och gick. Jag tänker att han måste ha studerat Tony Montana mycket flitigt. Kanske har han byggt hela sin karriär på att ta efter den rollen. Sedan gick jag bort till dörren och ryckte lite, den var mycket riktigt låst. Jag kliar mig i huvudet men tänker inte ställa några frågor. Jag känner mig mycket liten i skuggan av den här mannen.


Såg ni?

Jag skrev på rim, såg ni det? På rim!!!

Jag känner mig riktigt fjortisdjup just nu. Kanske ska jag dedikera den här bloggen helt till dikter om brustna hjärtan, kyliga vindar och djupa hav av sorg. Lite det stuket, vad tror ni?

Det skulle vara på rim såklart. På rim!!!

Detta ständigt förvirrade vi som är jag

Vi var ett sargat och decimerat stim av förvirrade tankar som slog oss ned på en uteservering där alla sitter ensamma tillsammans.

Att vi "precis missat" vår afterwork-rabatt var nog bara illvilligt förtal i syfte att odla dekadensen. Det blåser kallt och din värme saknas oss inatt.

Glaset väger tungt i vår hand. Din tystnad oroar oss. Var det något vi sa eller något vi gjorde? Ditt skratt saknas oss ibland.

Kanske fann vi styrka i botten av vårt glas eller kanske har vi blivit några fler. För plötsligt kändes glaset lite lättare, och du saknas oss inte mer.

Quazimodo kommer att ruinera mig

Det står just nu en kund mitt framför näsan på mig och väntar på ett besked. Allt är i sin ordning, förutom att jag läste något så förbannat roligt alldeles precis. Jag känner mig återigen som den nederländska talkshow-hosten Eric Hartman vars karriär gick åt pipan när han började skratta åt en cancerpatient mitt under en livesändning. 

Se hans karriär gå i kras HÄR.
Varning: Du kommer att skratta, högt och hjärtligt.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen, när som helst kommer det att brista för mig. Sedan är det jag som får sparken. Hon är nämligen väldigt kutryggad den här damen som står och väntar, påminner lite om Quazimodo. Hon kommer med all säkerhet tro att jag skrattar åt henne.

Nu ska jag låsa in mig på toaletten och fnissa tills kusten är klar.

Nu firar vi!

Jag visste att det var något jag hade glömt, jag tänkte uppmärksamma mitt 100:e inlägg på den här bloggen, det var 12 inlägg sedan.

Vilket innebär att Özz Nûjen vinner priset! Läs inlägget HÄR

100 inlägg, detta borde vi fira på något sätt. Hur vet jag inte riktigt, vi kanske inte ska korka upp en flaska champagne riktigt ännu. Jag tänker i alla fall inte ha dåligt samvete idag när jag snor kaka efter kaka ur skålen, jag firar. 

Jag vet att ni är minst tre stycken exklusive mig själv som har läst alla etthundra(tolv) inlägg. Er tycker jag bäst om, det vill jag att ni ska veta. Ni är mina favoriter.


Ett ohälsosamt förhållande

Vi har en kakskål på jobbet, jag sitter närmast denna kakskål och det har fallit på mig att se till att den är fylld, denna himmelskt förföriska skål med kakor.

MMS


Det började med en oskyldig bara-så-att-jag-står-mig-till-lunch-kaka, och kanske en kaka till kaffet på eftermiddagen. Numera blir jag riktigt arg när någon annan går fram och tar en kaka. "Vad fan tror du att håller du på med? Du kan väl åtminstone fråga först.", tänker jag och knyter nävarna så att mina knogar blir alldeles vita. Sedan försöker tänka på gröna ängar och sånt, mina "happy places", ni vet.

"Aaah...", suckar jag och försöker vara "Zen"

Nu ska jag erkänna en sak för er. För cirka 30 sekunder sedan ställde jag mig upp och slutade skriva, mitt i en mening bara slutade jag. Jag ställde mig upp och såg mig omkring. Sedan gick jag bort till kakskålen och kollade mig oroligt över axeln innan jag våldförde mig på den stackars skålen. Det har helt enkelt gått slentrian i mitt kakätande. Ni skulle ha sett mig när jag försökte ta den här bilden på skålen. "Nä, ljuset var lite fel. Vi tar en ny bild". Och så tog jag en till kaka och en ny bild. Och en till kaka.

Nu sitter jag här på min plats igen med käften full av kaka och smular ner hela min plats. Det är en sorglig syn, detta. Jag tror inte att jag behöver förklara mera. Jag har ett mycket ohälsosamt förhållande till den här skålen.


En ny raggningsreplik

Jag testade den på Anna idag, såhär gick det till:

Jag: Anna...
Anna: Ja?
Jag: Dricker du mycket light-läsk?
Anna: Va? Nä.
Jag: Du verkar ha fått i dig för mycket aspartam.
(tystnad)
Jag: Du är SÖÖÖÖT!! Haha.
(tystnad)
Jag: Det är en raggningsreplik.
(tystnad)

Anna: Aspartam är ju bara konstgjort socker, då ser jag konstgjort söt ut eller?
Jag: Nej, äh... Du tycker att det är en dålig replik alltså?
Anna: Ja.
(tystnad)
Anna: Jag ska pierca tungan och köpa en såndär kuksugarpiercing.
Jag: Va?
Anna: Ne, jag skojade bara. Jag ska duscha.


Och så gick hon och duschade. Kvar satt jag och visste inte riktigt vad som hänt. Ska nog prova repliken en gång till i helgen, verkade inte som att Anna var på uppraggningshumör.

Blogspot.com är en mycket löjlig sida

Jag har märkt att min mobil har en inbyggd bloggfunktion som jobbar i anknytning till siten blogspot.com. I och med min kliande bloggabstinens och den temporära (men totala) faleringen av blogg.se såg jag en möjlighet att utnyttja denna funktion.

Mitt första försök att registrera stoppades nästan omedelbart, http://angleby.blogspot.com var taget, av en spanjor. Som sedan valt att inte skapa ett enda inlägg.

Mitt andra försök stoppades då jag blev ombedd att skriva en de tecknen jag såg på bilden. "Aturimpt", var alltså inte rätt.




Jag fick således fylla i alla informationsfält en gång till bara för att konstatera att "Crucheru" inte var rätt den här gången.



Jag tror att de höjer svårighetsgraden på de här bilderna allteftersom. Ju fler gånger du misslyckas desto större chans är det att du är en sån där spambot, kalkylerar blogspots system, och kontrar med allt mer oläsliga bilder.

En tredje bild kommer fram, den här gången funderade länge. Synade bilden noga, fram och tillbaka. Jag vägrade förlora en tredje gång.  "Menylhl", drog jag till med. Totalt nederlag.

Vid det här laet var blogg.se uppe igen, blogspot.com är en mycket löjlig sida.


JAG VILL SKAPA ETT INLÄGG

MEN DET GÅR JU INTE. SATAN OCH HELVETE OCH SKIT.

Inte bra. Inte bra. Inte bra.

Det har varit en förbannat bra långhelg trots allt, och imorgon kommer jag att betala priset för detta. Jag löd ett råd som visade sig vara gott och smetade på massor av solskyddsfaktor, nu är jag bara lite solbränd. Alltid på axlarna. Varför? Dem sover jag på.

Klockan är 00:34 och jag sätter väckarklockan på att ringa en timme för sent. Imorgon kommer jag att intala mig själv att det var ett ärligt misstag, "Jag trodde att jag ställde klockan på 06:00, på riktigt!"

Inte bra. Inte bra. Inte bra. Förbannad dåligt.

Nu sover vi.

Historien om hur mitt skägg bytte frisyr

Jag klev ut ur en tobaksaffär någonstans vid Drottningholmsvägen och hoppade på cykeln igen med en flaska Powerade. Med en hand på styret och poweraden i den andra manuvrerade jag mellan bilar och fotgängare, smidig som en mycket skicklig inbrottstjuv.

Sedan fick jag för mig att stänga den där underliga lilla korken. En sådan som man bara trycker ner igen, ni vet. Tyckte att det skulle vara enklast att göra detta med hakan eftersom min andra hand var upptagen med att vid flera tillfällen rädda mitt liv från vårdslösa bilister. Det var ett misstag. Kort sagt var jag inte alls nöjd när jag stod framför spegeln och beundrade den kala fläck som nu prydde min haka. Det såg förjävligt ut.



                            You are about to make a mistake.

En skitstövels karriär tar fart

Jag har länge försökt att undvika att skriva om mina drömmar, jag vet hur tråkigt det är att lyssna på andras drömmar. Men detta behöver jag få ut, kalla det självterapi. Eller något.


Drömmen gick ut på att jag var ute på mitt landställe med en tjej. Vi grillade. Helt plötsligt dyker mitt livs första flickvän upp, Sara Håkansson hette hon. Jag brukar tänka på henne som min första flickvän i alla fall. Jag var lite av en slampa i mina yngre dagar, sålde mig för hockeybilder och sådant. Innan jag fortsätter med drömmen är det nog bäst att jag berättar historien mellan mig och Sara, annars kan hon nog framstå som en gnutta irrationell.


Det här var runt den period då tjejer helt plötsligt hade blivit väldigt intressanta, däremot var det inget man fick erkänna. Tjejbaciller var fortfarande något man undvek som pesten. Jag hade på omvägar hört att Sara var ute efter mig. Det var som jag hade ett pris på mitt huvud, när som helst kunde någon slå till. Det kunde vara en lejd prisjägare, vem som helst. "Hej, får Sara chans på dig?", och sen skulle jag vara fast. Jag spenderade rasterna uppe i ett träd tillsammans med ett par andra stackare, de gömde sig. Precis som jag.


Men det var lönlöst, till slut åkte jag dit. Jag hade en flickvän. Vi höll hand på rasterna och jag skjutsade hem henne på min pakethållare och allt det där. Minns ni när cyklar hade sådana förresten? Pakethållare. Varför ser man inte det längre? Jag tyckte de var rätt fräsiga.


Hur som helst, jag klarade inte av det där. Jag fick panik. En dag ringde jag henne och sa att det var slut, hon verkade ta det ganska bra. Vilken lättnad. Sedan ringde hennes Pappa hem till min Mamma och frågade varför Sara låg och grät i sitt rum efter att ha pratat med mig.  Han berättade om det kalas hon hade planerat väldigt länge som skulle gå av stapeln samma kväll. Hela situationen var väldigt hjärtskärande. Hon kanske till och med fyllde år, jag har försökt att förtränga det där. I mellanstadiet någon gång bytte Sara skola, och jag inbillar mig att det var på grund av mig. Mer dåligt samvete.


Drömmen slutade i alla fall med två livlösa kroppar och en till synes mycket nöjd Sara. Det hela var mycket obehagligt.

"Hell hath no fury like a woman scorned", som William Congreve en gång sa.


Drottninggatan, 17:10

Det finns många människor som inte riktigt... fungerar,  i samhället. Speciellt i Stockholm. Ibland kan det vara riktigt underhållande att gå igenom stan på väg hem från jobbet.

"Kan ni förlåååååta? Bibeln säger förlåt varandra. KAN NI!?", stod hon och skrek innan hon började sjunga mitt bland alla människor.

Du har min förlåtelse, lilla tanten.


Här har vi en annan lustig herre som har använt sin tid, kanske inte till något vettigt, men i alla fall till något. Han har min lösa växel.


Beskedet vi alla har väntat på


Snållunch

Det finns ingen mat hemma. Ingen svettig liten fralla, inte ens lite snabbmakaroner och ett par frusna köttbullar fanns det att ta med till lunch. Mitt kylskåp är en öken. Kanske gick det för lite mycket pengar i helgen. Eller kanske börjar det kännas som att det är alldeles för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Jag tog i alla fall med mig en ost och ett paket skinka, hoppades hitta lite knäckebröd på jobbet, eller något. Det var slut.

Jag äter i ensamhet, längst in i hörnet. Fan. Jag skäms.


Det är somliga dagar, som man snålar och spar, och lever så mycket man hinner.

RSS 2.0